13 Nisan 2010

Son 7 aylık parça listeleri .... Playlists from last 7 months !!!

 

04.04.2010

İyi pazarlar,
2 haftalık bir aradan sonra yeni bir Terra Incognita. İlk parça Cem Karaca'nın 1969 yılında hakkında hiç bir bilgi bulamadığım Alman Ferdy Klein Orkestrası ile kaydettiği harika bir balad. Gitar tonu, pirinç üflemeliler, Cem Karaca'nın vokali ...hepsi harika ...

 


Sonrasında bir diğer favorim Inga Rumpf'un en iyi grubu Frumpy ile yaptığı en iyi albümü 2'den Jean Jacques Kravetz'in tarifsiz klavye soloları ile dolu 2 epik parça. Duty'de ise Kravetz'i Almanya'nın gelmiş geçmiş en iyi gitarcılarından Rainer Baumann yalnız bırakmıyor.


Sonra Porto Riko'dan Red Hot Chili Peppers & Rage Against The Machine karışımı bir funk rock yapan sıkı bir grup var. Sol d' Menta'nın ilk albümünden iki yüksek tempolu kıvrak bas riffli iki parça dinleyeceğiz.


Bir diğer takıntım Macar grup Locomotive GT'nin ilk iki albümünden klavyeci Gabor Presser ve gitarcı Thomas Barta'nın ( toprağı bol olsun ) usta işi doğaçlamalarının bulunduğu birer parça dinleyeceğiz. Sözler grubun resmi olmayan 5. üyesi denilebilecek davulcu Joseph Laux'un eşi Anna Adamis'ten.


Son olarak pek bilinmeyen kısa ömürlü bir İspanyol gruptan 2 parçamız var. biri 10 CC'nin Graham Gouldman'ının 60'ların ikinci yarısında Garden Odyssey Enterprise için yaptığı bir bir beste olan Sad and Lonely'nin İspanyolca yorumu Triste y solo.
Haftaya görüşmek üzere ....


Hi sunday lazies ....
After 2 weeks break We have a brand new programme, First track from legendary Cem Karaca's Germany days. Ferdy Klein Orch is very obscure band I couldn't find any info about them. ( Maybe you can help me/us ) Brass arrangment, distorted guitar tone and solo and obviously Cem Karaca's powerful voice ....timeless ...


2econd band is also from Teutonia :)  ... Frumpy is the most brilliant ensemble with which Inga Rumpf's worked. We have two songs from their best release "2" from 1971. Surely you will listen Jean Jacques Kravetz's amazing keyboard work in both songs. In addition to this; Germany's one of the best guitar player Rainer Baumann will blow your mind with his fluid guitar work in "Duty".


Sol d' Menta is very good band from Puerte Rico. Their sound is very similar Red Hot Chili Peppers and Rage Against The Machine.  2 up beat tracks with funky bass lines.


One of my obsession, Locomotive GT We have 2 powerful tracks with great improvisations from keyboard player Gabor Presser and Guitar player Tamas Berta ( R.I.P. ) Lyrics are written by unofficial member Anna Adamis ( wife of Joseph Laux )


Last band is Mi Generación from Spain. ( The Who influence ? ) We have two tracks from their one and only album. Trieste Y Solo is a spanish  version of Garden Odyssey Enterprise's Sad and lonely. ( Original song was written by later 10 CC fame Graham Gouldman in late 60s )
Greetings.

01 - Türkiye & Almanya - Cem Karaca & Ferdy Klein Orkestrası - 1969 - Ay Karanlık

 

02 - Almanya - Frumpy - 1971 - 2 - How The Gipsy Was Born

03 - Almanya - Frumpy - 1971 - 2 - Duty

 

04 - Porto Riko - Sol d' Menta - 1996 - Sol d' Menta – Boquisucio

05 - Porto Riko - Sol d' Menta - 1996 - Sol d' Menta - No Te Me Sulfures

06 - Macaristan - Locomotiv GT - 1971 - Locomotiv GT - A Napba öltözött lány

07 - Macaristan - Locomotiv GT - 1972 - Ringasd el magad (II) - Lincoln fesztivál blues

 

 

08 - İspanya - Mi Generación - 1971 - Triste y solo

 

09 - İspanya - Mi Generación - 1971 - Where is goin your mind · lágrima

 

 

 

14.03.2010

Kwoon, La Banda Del Yuyu, Solaris, Abramis Brama

Bu haftaki gruplar,
Kwoon 2. albümünü çıkaran Fransız post rock grubu Kwoon albümün ilk 2 parçası ile Terra Incognita'da Myspace sayfasında etkilendikleri gruplar arasında Sigur Ros, Godspeed you Black Emperor, Mogwai, Mono, Explosions in the sky'ı saymış.
İspanyol ( Katalan ) grup La Banda Del Yuyu İspanyolca Amerikan rock yapan bir retro rock grubu. Rahatlıkla iberyalı Black Crowes denilebilir :) Bir çok İspanyol gruptaki gibi çok iyi bir vokaliste sahipler. Grup Girona şehrinden.
Daha önce de çaldığım Macar senfonik rock grubu Solaris'i en önemli albümleri Marsbeli Kronikak'taki 2 parça ile dinleyeceğiz. ( Albüm tabiki Ray Bradbury'nin Mars Günlükleri romanından ilham alınarak yapılmış; aynı isimlerini Stanislaw Lem'in romanından aldıkları gibi ) özellikle Solaris'teki Atilla Kollar'ın flütü ve melodi sizi hemen yakalayacak.
Son grup Stokholm'den bir Stoner Rock grubu Abramis Brama ( Sazangiller'den Çapak balığının latince ismi ) son albümlerinden güzel bir elektrik piyano'lu girişi olan orta tempo bir balad olan Kommer Hem ve araba sürerken dinlenmemesi gereken bir jam session olan Kylan Kommer Inifrån.


Today's first album is from Kwoon which is a French post rock band's second release. You can listen their last's first 2 tracks today. They mentioned
Sigur Ros, Godspeed you Black Emperor, Mogwai, Mono, Explosions In The Sky in their myspace page for their inspiration.
Second band La Banda Del Yuyu from Girona city Catalonia. They plays American style rock with their native language. You can easily say that they are Iberian Black Crowes :) Like most of the spanish fellows, they have very good lead vocal.
Next one is, my favorite Hungarian sympho rockers Solaris' most known album, their masterpiece Marsbeli Kronikak ( You bet ! Ray Bradbury's Martian Chrobicles .. even they get a name for the band from Stanislaw Lem's novel Solaris ) pay attention Atilla Kollar's beautiful flute in Solaris.
Last band Abramis Brama from Stockholm, Sweden. ( Abramis Brama is latin name for Bream fish ) A Stoner rock band...their last album Smakar Söndag released last year. We have 2 tasty songs from there. A mid tempo ballad has great electric piano intro and good rock track which you don't have to listen while you drive.

01 - Fransa - Kwoon - 2009 - When the flowers singing – Overture

02 - Fransa - Kwoon - 2009 - When the flowers singing - Great Escape

 

03 - İspanya - La Banda Del Yuyu - 2008 - Real - Mossega'm

04 - İspanya - La Banda Del Yuyu - 2008 - Real - El pont de pedra

05 - İspanya - La Banda Del Yuyu - 2008 - Real - L'angel

 

06 - Macaristan - Solaris - 1984 - Marsbeli Kronikak - Marsbeli Kronikak IV-VI

07 - Macaristan - Solaris - 1984 - Marsbeli Kronikak – Solaris

 

08 - İsveç - Abramis Brama - 2009 - Smakar Söndag - Kommer Hem

09 - İsveç - Abramis Brama - 2009 - Smakar Söndag - Kylan Kommer Inifrån

28.02.2010

Jackie Orzaczky, Tibor Tatrai, D.F.A., Anas Abd Al-Moumen

İyi pazarlar,

Bu hafta ilk bölümde 70'lerin ünlü Macar Jazz-rock grubu Syrius'un iki elemanı Jackie Orzaczky ve Tibor Tatrai'den kendi grupları ile birer parça, 26 sene sonra Sydney'de beraber kaydettikleri Deserted Downtown'dan bir parça çalacağım.

"Son günlerde devamlı dönüp dönüp dinlediğim Tibor Tatrai'nin 50. yaşgünü konserinde grubu Magyar Atom ile yorumladığı J.J. Cale parçası Crazy Mama'yı kaçırmamanızı isterim. özellikle o inanılmaz talk box performansını"

Sonra Verona, İtalya'lı progressive rock grubu D.F.A. ( Duty Free Area )'nın orijinalleri Lavori in corso'da yaıynlanan parçalarının canlı kayıtları var.

Program Suriye'li gitarist müzisyen Anas Abd Al-Moumen'in 2006 da çıkardığı Mahjour albümü ile bitiyor. gayet iyi bir pop albümü diyebilirim.

Hello all,

This week's playlist starts with 2 Hungarian musicians tracks, They were in famous Jazz rock band Syrius in the beginning of 70s,  They recorded a reunion album in Sydney after 26 years.

Don't miss Tibor Tatrai's J.J. Cale cover Crazy Mama, Especially unbelievable his talk box performance in there !!!

Then I will play Italian progressive rock band D.F.A. ( Duty Free Area ) from Verona, 3 live tracks from a 2003 concert

Last guest is Syrian guitarist Anas Abd Al-Moumen's debut album Mahjour, A very good produced pop album from Syria.

01 - Macaristan & Avustralya - Jackie Orzaczky & the GRANDmasters - 1994 - Family LORE - Smile machine

02 - Macaristan & Avustralya - Tibor Tatrai & Jackie Orszacky - 2001 - Deserted Downtown - Piece of My Heart

 

03 - Macaristan - Tibor Tatrai & Magyar Atom - Tátrai 50. születésnapi koncert - Crazy Mama

04 - İtalya - D.F.A. - Kaleidoscope - 2007 - Work Machine ( Live - Bonus Track )

05 - İtalya - D.F.A. - Kaleidoscope - 2007 - Space Ace Man (Live - Bonus Track)

06 - İtalya - D.F.A. - Kaleidoscope - 2007 - Collage (Live - Bonus Track)

07 - Suriye - Anas and Friends - 2006 - Mahjour - Hawel Teghfa

08 - Suriye - Anas and Friends - 2006 - Mahjour – Eyounak

21.02.2010

Kre ( Venezuella ), Beppe Crovella ( İtalya )

İyi pazarlar,
Bu hafta biri çok taze iki albüm çalacağım, ilki, Venezuela'dan gitarist Rubén D'Hers'in önderliğindeki caz-rock grubu Kre'nin 2003 yılında Venezuela'da Musical Mind tarafından yayınlanan ( şimdilerde Fransız Musea tarafından dağıtılıyor ) ilk albümü Ruido Doméstico.
ikinci albüm geçtiğimiz günlerde Moonjune records tarafından yayınlanan Arti E Mestieri grubunun klavyecisi Beppe Crovella'nın Soft Machine'nin klavyecisi Mike Ratledge bestelerini yeniden yorumladığı ve herhangi bir synthsizer ( ne analog ne de dijital ) kullanmadan Mellotron, Wurlitzer, Fender Rhodes, Hammond, Hohner piyano ve clavinet, Farfisa, Rösler grand piyano gibi akustik ve elektrikli piyano ve orglarla icra ettiği albüm "What's Rattlin on the moon ?" ( A personal vision of the music of Mike Ratledge ) albümü. İlk on parça Ratledge'in Soft Machine ile beraberken yaptığı besteler diğer altı parça ise Beppe'nin kendi besteleri.

Hi friends,

I have 2 albums today for you, one of them is very new one. First one is from Venezuelian jazz rockers Kre's first album Ruido Doméstico, band led by guitarist Rubén D'Hers. Album released in 2003 as only countrywide. Now you can find their albums from www.musea.com 

2nd one is very special album from Arti E Mestieri's keyboard player Beppe Crovella's What's Rattlin' On The Moon? This is a some kind of tribute album to Soft Machine's Mike Ratledge. After Leonardo Pavkovic's inspirations, Beppe played by only vintage keyboards and recorded in his studio in Turin. last 6 pieces are Beppe's own compositions.  Thanks Mike !, Thanks Leonardo !, Thanks Beppe order by chronologically :)

01 - Venezuela - Kre - 2003 - Ruido Doméstico - Primera Cortada
02 - Venezuela - Kre - 2003 - Ruido Doméstico - Doro
03 - Venezuela - Kre - 2003 - Ruido Doméstico - Tate Quieto
04 - Venezuela - Kre - 2003 - Ruido Doméstico - Ornamento


05 - İtalya - Beppe Crovella - 2010 - What's Rattlin' On The Moon¿ - Chloe And The Pirates (orijinali, Soft Machine - 1973 - Six)
06 - İtalya - Beppe Crovella - 2010 - What's Rattlin' On The Moon¿ - All White -  (orijinali, Soft Machine - 1972 - 5)
07 - İtalya - Beppe Crovella - 2010 - What's Rattlin' On The Moon¿ - Leonardo's E-Mail
08 - İtalya - Beppe Crovella - 2010 - What's Rattlin' On The Moon¿ - Moon Geezers ( Elton Dean ve Hugh Hopper'a )

 

 

 

31.01.2010

Lav Eli, Myrath, Tony Khalife ...... Ermenistan, Tunus, Lübnan ......

Lav Eli, Myrath, Tony Khalife ...... Armenia, Tunisia, Lebanon ......

Selamlar,

Bu haftaki ilk grubumuz Ermenistan'ın 1988 depreminde en çok yara alan bölgesi olan Vanadzor'dan Lav Eli, daha önce Sevan'la yaptığımız Ermeni Rock programında da çalmıştık. İsimleri "tamamdır, oldu, daha fazla kurcalama" gibi bir anlam içeriyor. Grubun memleketleri Vanadzor'da 2001 - 2003 arasında yapmış oldukları kayıtlardan oluşan albümleri gitarist Gor Mkhitarian tarafından 2005 yılında Los Angeles'da yayınlandı. şimdilerde solo albümler yayınlayan Gor Mkhitarian'ın en son albümü Spirit.

İkinci grubumuz Myrath ( bildiğimiz Miras ) 2001 yılında Tunus'da kurulmuş bir power-metal grubu. ilk yıllarında bir cover grubu iken 2003 yılında kendi bestelerinden oluşan ilk albümlerini yayınlamışlar. Geçen hafta Desert Call isimli yeni albümlerini yayınlayan grup 2008 yılında Norveç ve Fransa'daki festivaller'de çalmışlar. 2007 albümleri Hope uluslarası yayınlanan ilk albümleri.

Programın son albümü Lübnanlı müzisyen, besteci, yogi ve çocuk savaşçı Tony Khalife. Sanatçının websitesinde yazdıklarına göre 11 yaşındayken Lübnan'da iç savaş patladığında eline silah tutuşturulmuş çocuklardan biri. İlk grubu Marvels ile tecrübe kazanan Khalife şimdilerde Los Angeles'da müzik yapıyor.

daha fazla detay saat 4de 94,9da.

Hi everybody !! It's Terra Incognita time again,

Three unique albums we have today. First one from Vanadzor - Armenia. Vanadzor city was hit by a tragic earthquake in 1988. Band's name Lav Eli means "leave it, its ok now" in Armenian language. Notes from Vanadzor recorded in Vanadzor between 2001 - 2003, but released in Los Angeles 2005 by their guitarist Gor Mkhitarian. Gor lives in Los Angeles now and he works as solo artist. He released 6 albums, his last album's name is Spirit.

Second band Myrath ( means Legacy in Arabic ) from Tunusia. They play power-metal. They spend first years as a cover band. first album released in Tunisia in 2003. I'll play their first international release "Hope". They played in some festivals through the Europe in 2008 ( Norway, France ) Their brand new album "Desert Call" released in last week.

Last album is Tony Khalife's 2007 album Transcendence. Khalife is musician, composer, yogi and child-soldier as he described himself in his website. the Civil war broke out when he was eleven years old, marking the end of his childhood. The boy was drafted into a local militia, learning to handle a gun instead of a guitar.

For more details, listen Terra Incognita .... 16:00 ( GMT + 2 ) Açık Radyo.......

01 - Ermenistan - Lav Eli - 2005 - Notes from Vanadzor - Go Away

02 - Ermenistan - Lav Eli - 2005 - Notes from Vanadzor - I Found You In Heaven

03 - Ermenistan - Lav Eli - 2005 - Notes from Vanadzor - Travelers Song

04 - Tunus - Myrath - 2007 - Hope – Intro

05 - Tunus - Myrath - 2007 - Hope – Hope

06 - Tunus - Myrath - 2007 - Hope - Last Breath

07 - Lübnan - Tony Khalife - 2007 - Transcendence - Alap-Ya Jamil

08 - Lübnan - Tony Khalife - 2007 - Transcendence – Dalaal

09 - Lübnan - Tony Khalife - 2007 - Transcendence - Road To Baghdad

10 - Lübnan – Tony Khalife - 2007 - Transcendence – Yashoda

 

24.01.2010

Fulano & Mediabanda.... Şili'den caz-rock .... Jazz rock from Chile

İyi pazarlar,
Bugün Terra Incognita'da 1970'lerin sonundan 2000'lere uzanan bir caz-rock geleneğini 2 nesildir sürdüren birbiri ile bağlantılı 2 Şili'li grup dinleyeceğiz. Fulano ve Mediabanda... saksofonun sürüklediği, daha çok Avrupa'daki R.I.O. ( Rock In Opposition ) akımından etkilenmiş, bir çeşit caz-rock yapan Santiago'lu gruplar. Şili'de bu tarz çok iyi gruplar biliyoruz; Akineton Retard, Mar De Robles, La Desooorden, Abrete Gandul....
Bu gruplarla ilgili blog sayfama da bir göz atabilirsiniz.


http://terraborboletta.blogspot.com/2009/02/chilean-jazz-rock-special-chile-pais-de.html


Hola Amigos,
We have two related, a sort of jazz-rock bands from Chile in Terra Incognita. Fulano & MediaBanda .....From late 70s to 2000s, they continue legacy of a jazz-rock tradition through 2 generations. Sax oriented, influenced from R.I.O. movement ( a la Henry Cow , little bit of Univers Zero ) not typical jazz rock bands from Santiago.   We know many great ensembles from this "longest country" such as Akineton Retard, La Desooorden, Abrete Gandul.... check my blog page about these bands also ....


http://terraborboletta.blogspot.com/2009/02/chilean-jazz-rock-special-chile-pais-de.html


01 - Fulano - 1993 - El Infierno de los Payasos – Basura

02 - Fulano - 1993 - El Infierno de los Payasos – Morbosadomasoquista

03 - Fulano - 1997 - Trabajos Inutiles - Mas alla del deber

04 - MediaBanda - 2004 - Entre La Inseguridad Y El Ego - Chilean Wikén Again

05 - MediaBanda - 2004 - Entre La Inseguridad Y El Ego – eMpTyVi

06 - MediaBanda - 2004 - Entre La Inseguridad Y El Ego - Nadie Quiere Mi Jingle (Mi Segmento Es De

07 - Mediabanda - 2007 - Dinero Y Terminaciуn Nerviosa – Caron

08 - Mediabanda - 2007 - Dinero Y Terminaciуn Nerviosa - El Pulgar Del Diablo

17.01.2010

İyi pazarlar,
01 - Fransa - Tai Phong - 1975 - Tai Phong - For Years and Years
02 - Fransa - Tai Phong - 1975 - Tai Phong - Out of the Night
03 - Fransa - Tai Phong - 1976 - Windows - The Gulf Of Knowledge


04 - Fransa - Paga Group - 1988 - Haunted - King For A Day


05 - Brezilya - Mahtrak - 2004 - Panorama - Tempestade


Bu haftaki programda Fransa'da yaşayan Vietnam'lı iki kardeşin kurduğu progressive rock grubu Tai Phong, Tarzları İngiliz Barclay James Harvest'a benziyor. Magma grubunun bas gitaristlerinden ( 1976 - 1977 ) Bernard Paganotti'nin grubu Paga Group, ve son olarak da Sao Paolo, Brezilya'lı Jazz-rock grubu Mahtrak'ın ilk albümünden seçtiklerim var.
Keyifli dinlemeler
Cenk


Hi everybody,
This week, I choose 2 French and 1 Brazilian band. First band Tai Phong founded by 2 Vietnamese brothers Their sound is similar to Barclay James Harvest.

Other band from France is Paga Group, founded by Magma bass player ( 1976-1977) Bernard Paganotti.

and the last band from southern hemisphere, Brazilian jazz-rockers Mahtrak from Sao Paolo.
Cheers,
Cenk

 

 

 

 

 

 

10.01.2010

Taner Öngür ile Moğolların son albümü Umut Yolunu bulur' ve Taner Öngürün bir diğer projesi olan Suların Uğultusunun son albümlerini  konuştuk.

 

We hosted Legendary Anatolian-rock band Moğollar's bass guitar & vokal Taner Öngür. Talked about their last album "Umut yolunu bulur" and his another band Suların Uğultusu's last album "Güneş Şarkıları"

 

İyi pazarlar,
Taner Öngür'le yeni çıkan Moğollar albümü "Umut yolunu bulur" ve son yıllardaki diğer grubu Suların Uğultusu'nun yine geçtiğimiz sonbaharda yayınlanan "Güneş Şarkıları" albümlerini konuşup, sohbet edeceğiz.


Saat 16:00 'da 94,9 'da Açık Radyo'da....


Hi pals,
I have a special guest today, Legendary "Anatolian-rock" band Moğollar's bass player Taner Öngür .... They just released a brand new album "Umut yolunu bulur"  And he involded with another project with young musicians named "Suların Uğultusu" They have new one album too "Güneş Şarkıları" which is dedicated to our source of life .... Sun !!  We gonna chat with him about these albums, renewable energy !! and other things.
Air on 16:00 ( GMT + 2 ) today on Açık Radyo 94,9 but you can contact via internet surely.
Listen live every sunday 16:00 ( GMT + 2 ) ;


http://www.yayinonline.com/asx/radyoplayer.asp?rd=acikradyo

 

03.01.2010 Asia Special


01 - Kazakistan - Ulytau - 2006 - Jumyr Kylysh - Adai
02 - Kazakistan - Ulytau - 2006 - Jumyr Kylysh - Jumyr-Kylysh
03 - Kazakistan - Ulytau - 2006 - Jumyr Kylysh - Teriskakpai


04 - Çin - Cold Fairyland - 2006 - Live 2005 - MirrorTheater
05 - Çin - Cold Fairyland - 2006 - Live 2005 - Assassination
06 - Çin - Cold Fairyland - 2007 - Seeds on the Ground - Puzzle


07 - İran - O-Hum - 2001 - Hafez in Love - Rahe Eschq
08 - İran - O-Hum - 2005 - Aloude - Aloude
09 - İran - O-Hum - 2005 - Aloude - Darde Eschq


10 - Rusya - DDT - 2005 - Vanished Without A Trace - It Could Have Been

 

20.12.2009

Mustafa Dönmez's brand new album's radio premier

Mustafa Dönmez yeni albümü Gizemli Yolculuk ile Terra Incognita'da

 

 

Tekrar merhaba,
Yılların gitar hocası, ülkenin gerçek anlamdaki yegane caz-rock grubu Atmosfer grubunun kurucusu, arkadaşım Mustafa Dönmez yaklaşık 10 gün önce yeni solo albümü Gizemli Yolculuğu yayınladı. 2 sene önce Atmosfer ile yayınladığı "Ağaçların Öyküsü" sebebiyle de konuğumuz olan usta gitarist ile yine sıcak bir sohbet ettik.     

Saat 16:00 ...94,9 da ..... ya da
http://www.yayinonline.com/asx/radyoplayer.asp?rd=acikradyo
Bir de Cazkolik'te yeni çıkan albümler bölümünde albümü tanıtmaya çalıştım. okumak isterseniz bağlantı aşağıda.

http://www.cazkolik.com/album_detay.php?icerik=101403&kategori=100006

Mustafa Dönmez
A.K. Müzik


Hi again,


Guitar teacher for many years, probably one and only Jazz-rock band of Turkey, Atmosfer's founder and my friend Mustafa Dönmez has just released his brand new album "Gizemli Yolculuk" ten days ago.
Terra Incognita hosted him two years ago when he released Atmosfer's album "Ağaçların Öyküsü" We have had a chat again come and join us....

today 16:00 ( GMT+2) at 94,9 or for most of you ...
http://www.yayinonline.com/asx/radyoplayer.asp?rd=acikradyo


Mustafa Dönmez


A.K. Müzik

 

 

13.12.2009

Terra Incognita Exclusive !!! ... Terra Incognita Özel !!!.. ..

Paolo "Apollo" Negri'nin The Great Anything albümü ilk önce Terra Incognita'da

Prova promo 2 copia

Selam,
Bu hafta arkadaşım Paolo "Apollo" Negri'nin 2010 başında kuzey amerika'da, bir kaç ay sonrasında da Avrupa'da Hammondbeat tarafından yayınlanacak albümü The Great Anything'i baştan sona çalacağım. Paolo'yu daha önce Link Quartet, Wicked Minds, Electric Swan ile yaptığı albümlerden seçme parçalarla Terra Incognita'da dinlemiştik. Bu yepyeni albümü tanıtmak için nufunk, soul vokaller, kükreyen klavyeler, harika, siyah !!! bas riffleri ( bknz : David Brown  :))  ) ve yine eski tip fuzz , wah wah soslu gitarlar  yeterli anahtar kelimeler olacak.
FUNKY !!!!!!!!!!!!!!!!! :)))


This week a have great present from Italy to all of you . Mi amico Paolo's upcoming album to you all sinners !!! :)
I'll present the new generations hammond wizard "funky fingers" Paolo "Apollo" Negri's new coming 2010 album The Great Anything from Hammond Records entirely !!


NuFunk !!,

oldschool vintage keyboards !!

Soulfully vocals!!,

HammondBeat !!

Roaring keyboards !!,

Deep bass :)) !! ,

Fuzzy guitars !!!! ....


Enough keywords to guess the music ?


http://www.hammondbeat.com
http://www.myspace.com/hammondfunk
http://www.myspace.com/linkquartet

 

 

 

06.12.2009

Baltık denizinden Plankton !! ..... Son albümü Ocean tales .... Terra Incognita'da

ocean_tales_72

Herkese selam,
Bu haftaki Terra Incognita'yı, geçtiğimiz ağustos ayında daha önceki albümlerinden parçalar çaldığım Stokholm'lü rock grubu Plankton'un geçtiğimiz ekimde çıkan son albümleri Ocean Tales'e ayırdım. Programda albümü baştan sona dinleyebileceksiniz. grup harika iki gitaristin sürüklediği bir jam band. Davul ve bas gitarın yanında bir de vurmalı çalgılar çalan bir müzisyen var. bu durum ikinci bir davul seti gibi de etki yaratıyor ve Allman Brothers Band'deki Jaimoe & Butch Trucks uyumunu hatırlatıyor.  Müziklerinde Wishbone Ash, ( ikiz gitar tanrıları !! , bir önceki programda F.U.B.B.  yorumlarını çalmıştım ) Black Sabbath, Frank Marino, Jeff Beck gibi 70'lerin gitar tarzını belirleyen efsaneler olduğu gibi, İsveç cazında çok önemli yere sahip piyanist Jan Johansson'ün bestelerine ( oğulları Jens ve Anders'i Malmsteen ve Stratovarius'tan hatırlayabilirsiniz ) , Uti Var Hage gibi İsveç halk ezgilerine , Brubeck'in Take Five'ına yer vermeleri de gayet güzel ve zenginleştirici.


Bu hafta da gitar meraklıları şanslı .....

indra2
Lars Normalm • vurmalılar
Emil Fredholm • gitarlar ( sol kanal)
Sebastian Sippola • davul
Tomas Thorberg • bas gitar
Christian Neppenström • gitar ( sağ kanal )


Diskografi ;


"Plankton" 2002
"Humble Colossus" 2004
"Plankton 3" 2006
"Rare Tracks" 2006 ( yayınlanmamış kayıtlar)
"Ocean Tales" 2009


http://www.plankton.nu/
http://www.myspace.com/planktonsweden
http://www.bulleribock.se/

 

29.11.2009

Terra Incognita Gitar bayramı ....

İyi bayramlar,
Bu haftaki beş albümün de esas adamları gitarcıları. İlk grup Alkotrio için bu pek geçerli değil burada roller biraz eşit dağıtılmış. harika bir power trio, jazz rock yapıyorlar. Nicola Costa İtalyanların ünlü bir stüdyo müzisyeni, şimdilik tek solo albümü var. Errorhead Çek asıllı Alman gitarist Marcus Nepomuc Deml'in grubu. Funk-rock...  Atina'lı efsane grup Socrates Drank The Conium gitaristi Yannis Spathas benim has adamlarımdan biri, daha önce ilk albümlerinden, Vangelis'in yapımcılığını yaptığı Phos'dan ve Waiting For Someting'den parçalar çalmıştım. bu hafta Singles isimli toplama albümlerinden iki parça seçtim. Yannis bas gitarist Antonis Tourkoyorgis ile birlikte neredeyse 40 senedir Socrates'i devam ettiriyor. Son olarak da Filipinlerden Juan De La Cruz gitaristi Wally Gonzalez'i 1977'deki ikinci albümünden "bol pedallı" iki parça ile dinleyeceğiz. 
Bu hafta gitar bayramı ......
Sevgiler,
Cenk
01 - Rusya Federasyonu - Alkotrio - 2008 - Bararina - Ts-Ka-Ka-Ka
02 - Rusya Federasyonu - Alkotrio - 2008 - Bararina - Citromon

Alkotrio_front
03 - İtalya - Nicola Costa - 2007 - Electric Roots - The Bridge
04 - İtalya - Nicola Costa - 2007 - Electric Roots - Old School

nicola_costa_sleeve
05 - Almanya - Errorhead - 2008 - Modern Hippie - Connected
06 - Almanya - Errorhead - 2008 - Modern Hippie - Temporary impression

modernhippie300
07 - Yunanistan - Socrates Drank The Conium - Ela Konta Mou
08 - Yunanistan - Socrates Drank The Conium - 2005 - Singles - Take A ride in the sky

image

09 - Filipinler - Wally Gonzalez - 1977 - Tunog Pinoy - Pinag-Isa

10 - Filipinler - Wally Gonzalez - 1977 - Tunog Pinoy – Palaman

wallygonzalessolo

 

15.11.2009

Deák Bill Gyula, Panta Rei, W.I.N.D., Olympic.......

Herkese selam,
Bu hafta sonüç haftada olduğu gibi yine bir Macar sanatçı var, geçtiğimiz haftalarda çaldığım Hobo Blues Band'in ilk dönem ( 1980 - 1984 ) üyelerinden Deák Bill Gyula 1984'teki ilk albümünde harika bir kadro ile 2 parça seslendirecek. gitar'da Macaristanın en iyilerinden Tatrai Tibor talkbox ile neler yapıldığını her iki parçada da gösteriyor. albümün diğer bir konuğu Omega ve Locomotive GT den hatırlanacak Gabor Presser.
İkinci grup Uppsala İsveçli Panta Rei malesef 1973'te çıkardıkları Panta Rei ile tek albümlük bir grup olmuşlar 2. parça The Turk adına yakışır şekilde bizden melodiler, armonilerle bezeli.
Üç numaramız İtalyan power trio W.I.N.D.'dan yanlarında çok ünlü bir konuk ile harika bir jam-session dinleyeceğiz. Hammond'u kükreten Allman Brothers Band, Gov't Mule, Blue Floyd, Warren Haynes ve Dicket Betts ile de çalan daima fazla mesai yapan bir klavyeci Johnny Neel.  Bu parçada Hammond'u Southern değil de, daha bir avrupai çalıyor ( bknz : Dave Greenslade )
Son parçamız Çeklerin yarım asıra merdiven dayayan tarihi ile ( 1963 ! ve hala aktifler ) ve Petr Janda'nın grubu Olympic'in 1977'de ingilizce çıkan Overhead albümünden
01 - Macaristan - Deák Bill Gyula - 1984 - Rossz Vér - Mindenem a tévé
02 - Macaristan - Deák Bill Gyula - 1984 - Rossz Vér - Ez a helyzet


03 - İsveç - Panta Rei - 1973 - Panta Rei - White Bells
04 - İsveç - Panta Rei - 1973 - Panta Rei - The Turk

Panta Rei
05 - İtalya - W.I.N.D. - 2004 - Groovin' Trip - Trieste Wind

image
06 - Çekoslovakya - Olympic - 1977 - Overhead - Slaying Stars

image
İyi pazarlar,
Cenk

 

 

 

08.11.2009

Beatnicks, Hobo Blues Band, Slivovitz

İyi pazarlar,
Bu hafta Lizbon'dan eski bir psychedelic rock grubu Beatnicks, Budapeşte'den László "Hobo" Földes'in 30 senedir sürüklediği Hobo Blues Band'in son albümü ve  Napoli'li Etnik-Jazz Rock grubu Slivovitz'in ( Balkanların erik rakısı ) ikinci ve son albümü Hubris'ten parçalar saat 4te sizi bekliyor.


01 - Portekiz - Beatnicks - Heavy Freaks To Town 1971-1978 - Cristine Goes To Town


02 - Portekiz - Beatnicks - Heavy Freaks To Town 1971-1978 - Back In Town


03 - Portekiz - Beatnicks - Heavy Freaks To Town 1971-1978 - Jardim Terra

image


04 - Macaristan - Hobo Blues Band - 2009 - Circus Hungaricus - Hobo Blues Band - A Rock And Roll Mindenkié


05 - Macaristan - Hobo Blues Band - 2009 - Circus Hungaricus - Kéne Egy Világszám

image


06 - Macaristan - Hobo Blues Band - 2009 - Circus Hungaricus - Vén Marhák (Tisztelet A Led Zeppelinnek)


07 - İtalya - Slivovitz - 2009 - Hubris - Caldo Bagno


08 - İtalya - Slivovitz - 2009 - Hubris - Dammi Un Besh O


09 - İtalya - Slivovitz - 2009 - Hubris - Sono Tranquillo Eppure Spesso Strillo

01.11.2009

İyi pazarlar,
Bu haftaki programda, Cezayir kökenli Fransızlar Mahamad Hadi , Amar Mecheraf'in kurduğu harika bir Fusion-Zeuhl grubu Rahmann'ın 1976'daki tek albümü, Eski Yugoslavyanın Vlatko Stefanovski ile beraber en iyi 2 gitaristinden biri olan Smak grubu gitaristi Radomir Mihajlovic Tocak'ın ilk albümü, ve son olarak Progressive rock'ın son yıllardaki bereketli toprakları Şili'den çok iyi bir progressive rock grubu Ergo Sum'un ikinci ve görünen o ki ne yazık ki son albümü Mixolidio'dan seçtiklerim var.
Hepinize iyi dinlemeler.

01 - Fransa - Rahmann - 1980 - Rahmann - Atlanta

02 - Fransa - Rahmann - 1980 - Rahmann - Danse Sacree

03 - Fransa - Rahmann - 1980 - Rahmann - Nadiamina

04 - Yugoslavya - Radomir Mihajlovic Tocak - 1976 - R.M. Tocak - Aria Daimond

05 - Yugoslavya - Radomir Mihajlovic Tocak - 1976 - R.M. Tocak - Modifans

06 - Yugoslavya - Radomir Mihajlovic Tocak - 1976 - R.M. Tocak - Organizam Blues

07 - Şili - Ergo Sum - 1999 - Mixolidio - 01 - Nuevos Tiempos

08 - Şili - Ergo Sum - 1999 - Mixolidio - 04 - Rosauro

09 - Şili - Ergo Sum - 1999 - Mixolidio - 05 - Tonada A La Soledad

25.10.2009

01 - Angola - Os Rocks - 1960lar - 45lik - I put a spell on you ( I put a spell on you - Screamin' Jay Hawkins )


02 - Brezilya - Raulzito e os Panteras - 1967 - Você ainda pode sonhar ( Lucy in the sky with the diamond - The Beatles )


03 - Bulgaristan - Boris Gudzhinov - 1972 - Eo Na Ktr I Negovite Solisti - Tozi Svjat E Krasiv ( Hard to handle - Otis Redding )


04 - Macaristan - Hobo - 1995 - Kenyerem Java - Dobokocka ( Tumbling Dice - Rolling Stones )


05 - Peru - We All Together - 1973 - Rock of all ages ( Rock of all ages - Badfinger )


06 - Romanya - Sincron - 1968 - Sincron ( San Fransisco - Scott McKenzie )


07 - Yugoslavya - Tunel - 1982 - Born To Be Wild ( Born to be wild - Steppenwolf )


08 - Kongo - Orquestre Veve - 1960lar - 45lik - Venus ( Venus - The Shocking Blue )


09 - İspanya - Lone Star - 1967 - La casa del sol naciente ( House of the rising sun - Animals )


10 - Meksika - Los Chijuas - 1968 - Los Chijuas - Mighty Quinn ( Mighty Quinn - Bob Dylan )


11 - Çekoslovakya - Karel Gott - 1978 - Romantika - Your Song ( Your Soung - Elton John )


12 - Bulgaristan - Jordanka Hristova - 1973 - Kogato Trugvash Na Put ( Easy Living - Uriah Heep )


13 - Finlandiya - Albert Järvinen - 1974 - Albert Järvinen - Teenage Nervous Breakdown ( Teenage Nervous Breakdown - Little Feat )


Sevgiler,
Cenk

18.10.2009

01 - Fransa - Eden Rose - 1970 - On The Way To Eden - Obsession
02 - Fransa - Eden Rose - 1970 - On The Way To Eden - On The Way To Eden
03 - Fransa - Sandrose - 1972 - Sandrose - Summer Is Yonder


04 - Macaristan - Color - 1978 - Color - 01 - Almatlanul
05 - Macaristan - Color - 1978 - Color - 02 - Haromilliard Ev


06 - Doğu Almanya - Hansi Biebl Band - 1979 - Hansi Biebl Band - Es Gibt Momente

07 - Doğu Almanya - Hansi Biebl Band - 1981 - Der lange Weg - Der lange Weg


08 - İsveç - Brother Ape - 2006 Shangri-La - Beams
09 - İsveç - Brother Ape - 2009 - Turbulence - Footprints


10 - Avustralya - Second Best - 2009 - Second Best - Move On

image
Bu hafta gördüğünüz gibi hem eski hemde yepyeni albümler var listede, 

Sidney, Avustralya'lı grup Second Best ilk albümünü önümüzdeki aylarda yayınlayacak. Geçen hafta yaklaşık 35 senedir Avustralya'da yaşayan Kurtalan Ekspres'in 1971 - 1976 dönemi gitaristi Ohannes Kemer'in 2 oğlu   Aram ve Zevan'ın modern rock grubu Second Best programı gençleştirecek.


Bir diğer Terra Incognita'ya özel parça Stokholm'lü progressive rock 3'lüsü BrotherApe'in bugün piyasaya çıkacak yeni albümü Turbulence'dan olacak. Grubun bestecisi, vokalisti ve gitaristi Stefan Damicolas'ın e-posta ile gönderdiği Footprints isimli parça eski albümlerine göre biraz daha sert.


Gelelim nuh nebiden kalma gruplara,


Programın başındaki Eden Rose ve Sandrose Fransadaki en önemli stüdyo müzisyenlerinden biri olan  Jean-Pierre Alarcen'in 70'lerin başındaki süper grubu.


Color 70'lerdeki Bokor kardeşlerin ( 3 Bokorlar !! ) kurduğu gayet iyi bir Macar senfonik rock grubu.


Hansi Biebl ise Doğu Almanya kökenli halen aktif bir blues gitaristi ve şarkıcısı.


Saat 16:00 ... 94,9 .....
Sevgiler,
Cenk

Hiç yorum yok: