29 Haziran 2010

06.06.2010 Terra Balkania ( Blues from East Europe )

Bu hafta Terra Incognita'da Slav ülkelerinden blues örnekleri var.

Blues from Slavia ....

01 - Rusya Federasyonu - Blues Cousins - 2003 - Live 2003 - Three O'Clock Blues
02 - Rusya Federasyonu - Blues Cousins - 2003 - Live 2003 - Moscow Boogie

03 - Polonya - Boogie Boys - 2009 - Hey You - All I Want
04 - Polonya - Boogie Boys - 2009 - Hey You - Bad Trip















05 - Beyaz Rusya -Mojo Blues - 1999 - I Gotta Move - Too Much Beer On My Mind
06 - Beyaz Rusya -Mojo Blues - 1999 - I Gotta Move - Pretty Litta










07 - Sırbistan - Dr. Project Point Blank - 1991 - Juznacka uteha - Sve je samo san
08 - Sırbistan - Dr. Project Point Blank - 1997 - Sunny sky - Sisters of mercy














09 - Bulgaristan - Poduene Blues Band - 1997 - Den sled den - Den Sled Den
10 - Bulgaristan - Poduene Blues Band - 1997 - Den sled den - Pilentsata










30.05.2010 Europa Earth's cry, heaven's smile

Selamlar,

Bu hafta Avrupalı gruplar var. İlk grup, Güney Almanya'dan funk rock , fusion grubu Real Ax Band. Sonrasında Belçikanın kuzeyindeki flaman bölgesinden harika bir caz-rock grubu Womega. Grup Van lessen kardeşlerin kurduğu Canterburry tarz bir caz rock grubu. Womega'da tek albümlük bir grup aynı Real Ax Band gibi.


Hello,

Today's playlist includes European bands. First tracks from Real Axe Band. The band was a funk rock fusion combo from "süd" germany :)) then we play Flemish belgian band Womega which founded by Vanlessen brothers. They rocks like Canterburry style ....

Real Axe Band
















Womega





3. albüm Bulgaristandan trompetçi Raicho Ivanov'un grubu ile yaptığı o dönemdeki Miles Davis tarzına ( You're under arrest , Tutu dönemi ) benzeyen bir tınısı var.

3rd album from our neighbour Bulgaria. Raicho Ivanov is a talented trumpet player. They play like Miles Davis at that time ( You're under arrest , Tutu era )
























Sonra bir zamanlar Çekoslovakyasının tutkunu olduğum grubu Modry Efekt var. Harika gitarsit Radim Hladik'in grubunundan daha önce de çaldığım başyapıtları Nova Synteza'ya ( 1971 ) adını veren suitini dinleyeceğiz. Şef Kamil Halanın yönetimindeki Prag Jazz Orkestrası eşliğinde kaydedilen harika albüm için Big Band Rock en uygun tarif.... Düzenlemeler de Kamil Hala'ya ait.

And my favorite Czechoslvakian band Modry Efekt ... Great guitarist Radim Hladik's Modry Efekt ...Album recorded with Prague Jazz Orchestra conducted by Kamil Hala. He also arranged the whole album.
























Yine 1971'den İsveçli grup Midsommar ve 2. ve son albümleri Belsebub Är Lös .... Bana Keef Hartley Band'i anımsattı. Davullu zurnalı blues rock :)

Swedish band Midsommar's second and last album Belsebub Är Lös.from 1971. Brass powered blues rock. Very similar sound with Keef Hartley Band.























Son parça gitarist Vittorio Vergeat'in baş rolde olduğu İsviçreli Blues Rock grubu Toad'dan gelecek.. Zamanında yayınlanmamış parçaların kaydını Deep Purple ve Iron Maiden'dan da tanıyabileceğiniz Martin Birch yapmış.

Last track from Swiss made blues rock band Toad. Their unreleased tracks from 1970. Vittorio Vergeat's guitar performance is unique !! Tracks recorded by Martin Birch ( he also worked with Deep Purple and Iron Maiden albums )




















01 - Almanya - Real Ax Band - 1977 - Nicht Stehen Bleiben - Move Your Ass In Time Pick Your Feet Off The Ground.mp3
02 - Almanya - Real Ax Band - 1977 - Nicht Stehen Bleiben - Frauen Und Kinder Zuerst
03 - Belçika - Womega - 1975 - A Quick Step - Along Came You
04 - Belçika - Womega - 1975 - A Quick Step - Christo Said
05 - Bulgaristan - Raicho Ivanov Rock Jazz Band - 1988 - Raicho Ivanov Rock Jazz Band - Theme X
06 - Çekoslovakya - Modry Efekt - 1971 - Nova Synteza - Nova Synteza
07 - İsveç - Midsommar - 1971 - Belsebub Är Lös - Belsebub är Lös
08 - İsviçre - Toad - B.U.F.O. - Pig's Walk (Alt.Version)





23.05.2010 Mediterranean seasick blues



Tekrar selam,

Bu hafta Terra Incognita'da ıssız Akdeniz koylarını dolaşacağız. Haftaya şehre Dylan geliyor başlığın sebebi bu tabiki ....


Yunanistan'dan deli dolu Jimi Panousi ve grubu Moysikes Taksiarxies ( Müzik Tugayı ) 1977'de kaydettikleri 1980'de kendilerinin çıkardıkları, hristiyanlığa ve dine karşı sözleri sebebiyle sansürlenen ve sonrasında toplatılan albümleri Disco Tsoutsouni'den iki parça.


Adriyatik'ten Hırvatistan'dan ülkenin halen aktif en eski rock grubu Parni Valjak ( Buhar silindiri ).Hasanefendic ve Rahimovski'den Jagger & Richards tarzı bir shuffle.


İzmit'ten bir rock üçlüsü Hariçten Gazelciler eşsiz enstrümanları "Çağlama" ile ilk albümlerinden güzel bir Çağlama, elektrik piyano performansı içeren "Hariçten Gazel" okuyacaklar. Onları ikinci albümlerinde Terra Incognita'da ağırlamak istiyorum.


Lübnan'dan Sea-Ders ( Cedars ) dörtlüsünden 1968 yılından iki güçlü beat parça, For your information'ı o zamanlar Mavi Işıklar'da yorumlamış, Hatta sonra bu parça Avrupa Yakası dizisinde tekrar meşhur olmuş da haberim olmamış ...


Yine o coğrafyadan İsrail'den klavye ağırlıklı yeni bir senfonik rock grubu Lemmus Lemmus


Mısır'dan daha albümleri yayınlanmamış iki taze grup Cairokee ( kelime oyunlarını seviyorum !! ) ve Cityband.





Hello again,

We are sailing on to deserted mediterranean shores. Word play in subject becaused by Bob Dylan's concert in Istanbul in few next days.


First destination will be Athens. Tzimis Panousis and his group Moysikes Taksiarxies (Musical Brigades) 2 tracks from their first private release in 1980 which censored and withdrawned because of the ostensibly blasphemous lyrics.






Tzimis Panousis





Then Adriatic shores in Croatia. Parni Valjak is an most famous rock band in there. A "Stonesque" shuffle from Hasanefendic & Rahimovski.






















Parni Valjak



Hariçten Gazelciler is a power trio from İzmit ( east of Istanbul ) with their unique instrument "Çağlama" ( some kind of hybrid of Turkish bağlama & guitar , you can say fretted bağlama but the best way is to ask Ömür as its inventor )














Hariçten Gazelciler


Sea-Ders ( Cedars ) was a beat quartet from Lebanon. 2 strong songs from 1968. "For your information" was covered from Turkish band "Mavi Işıklar" and became famous again becaused of the using in a soap-opera "Avrupa Yakası".




















Lemmus Lemmus is a reletively new symphonic rock band from Israel. "Happen" from their 2nd album.



And 2 brand new rock band from Egypt. Cairokee ( I love word plays !! ) and Cityband.


CityBand







Cairokee








01 - Yunanistan - Tzimis Panousis - 1980 - Disco Tsoutsouni - Oikogeniaki Sinomosia 02 - Yunanistan - Tzimis Panousis - 1980 - Disco Tsoutsouni - Ougetsou Monogatari 03 - Yugoslavya ( Hırvatistan ) - Parni Valjak - 1977 - Glavom kroz zid - Lutka za bal 04 - Türkiye - Hariçten Gazelciler - 2008 - Hariçten Gazelciler - Hariçten Gazel 05 - Lübnan - Sea-Ders - 1968 - For Your Information 06 - Lübnan - Sea-Ders - 1968 - I don't know why 07 - İsrail - Lemmus Lemmus - 2008 - Lemmus Lemmus - Happen 08 - Mısır - Cairokee - 2009 - Cairokee - Helmy Ana 09 - Mısır - CityBand - 2009 - City Band - 3arabya

Technorati Etiketleri: ,,,,,,



09.05.2010 Isabel apresenta MBP



İyi pazarlar,

Bu haftaki programı uzaktaki yakın arkadaşım, Rio De Janerio'dan Isabel hazırladı. Çok iyi bir koleksiyoncu olan Isabel sayesinde bir çok detay öğrendiğim Brezilya popüler müziğinden "MPB" örnekler dinleyeceğiz.





Teşekkürler Isabel !!





www.prognotfrog.com


www.contramaoprogrock.blogspot.com


www.youtube.com/isbelbc


www.myspace.com/isabelbc






Olá,

Esta semana lista feita por Isabel do Rio De Janerio. Ela é minha amiga distante. É uma boa seleção de MPB. Ela é um investigador muito ambicioso. Esta tranlation pobres feita através do tradutor do Google.


Obrigado Isabel.



01 - Lula Cortes e Zé Ramalho - 1975 - Paêbirú - Marácas de Fogo
02 - Zé Ramalho - 1978 - Zé Ramalho - Avohai
03 - Som Imaginário - 1970 - Som Imaginário - Sabado
04 - Geraldo Vandré - 1968 - Canto Geral - Pra Não Dizer Que Não Falei Das Flores
05 - Jorge Ben - 1975 - Solta o Pavão - Jorge Da Capadócia
06 - Jorge Ben - 1976 - Africa Brazil - Taj Mahal
07 - Os Mutantes - 1970 - A Divina Comedia Ou Ando Meio Desligado - Desculpe, Babe
08 - A Barca do Sol - 1974 - A Barca Do Sol - A Primeira Batalha
09 - A Cor do Som - 1977 - A Cor do Som - A cor do som
10 - Ave de Veludo - 1984 - Elétrico Blues - Lendas Das Aves
11 - Bacamarte - 1983 - Depois Do Fim - UFO
12 - Secos & Molhados - 1973 - Secos & Molhados - Sangue latino
13 - Tetê e o Lírio Selvagem - 1978 - Tetê e o Lírio Selvagem - Quando Você Tá Por Perto
14 - Airto Moreira - 1970 - Naturel Feelings - Alue







02.05.2010 Guest : Saygun Arpalı

Selamlar,

Çocukluğumun albümü ( tüm davul partisyonlarını ezbere bilirim , Metin Özülkü'nün bas partisyonlarını da "Air" gitar olarak hala çalıyorum ! hahaha !! ) Edip Akbayram ve Dostların 1982 tarihli Nice nice yıllara albümü'nün harika müzisyeni, davul kahramanım !!, usta müzisyen Saygun Arpalı ile yaklaşık 30 sene sonra geçen hafta tanıştım. İki hafta önce Hakan ( Ma'nın Tınısı ) telefon edip müjdeleyince, 30 sene önceki çocuk gibi sevindim.


My childhood album! (I know all the drum partitions by heart, I still play Metin Özülkü's bass partitions as "air" guitar.) I met the ingenious musician of Edip Akbayram and Dostlar's Nice Yıllara album (1982) and my idol drummer Saygun Arpalı last week after 30 years.






Saygun Arpalı'nın profesyonel müzisyenliğinin 40. senesinde çıkardığı bu ilk albümünde ona 1. sınıf müzisyenler eşlik etmişler. Eski meslekdaşları, grup arkadaşları Berç "beco" Yenal, İsmail Soyberk, Turhan Yükseler'in yanında Mert Topel, Serdar Barçın, Göksun Çavdar ve Şenova Ülker'in yeraldığı albüm 2003'ten bu yana yaptığı bestelerden oluşuyor.

The first class musicians accompany Saygun Arpalı on his this first album that he released in the 40th year of his professional mucis career. This album played by Mert Topel, Serdar Barçın, Göksun Çavdar and Şenova Ülker, beside Arpalı's old colleagues and band members Berç Yenal "Beco", İsmail Soyberk, Turhan Yükseler consists of the compositions he had written since 2003.







Saygun Arpalı bu hafta Açık Radyo'da konuğumuz. 40 seneyi 55 dakikaya sığdırmaya çalışacağımız bu programa hepinizi bekleriz.

Saygun Arpalı is our guest at Açık Radyo this week and we will try to talk of 40 years in 55 minutes. All you are welcome to be with us.




www.saygunarpali.com



Technorati Etiketleri:










25.04.2010



İyi pazarlar,

Hello again,

Program Brüksel'den Alain Buro ile açılıyor. gitarist, besteciyi 1975'te yayınlanan tek albümü'nün açılışındaki Trilogie ile dinleyeceğiz.

Terra Incognita opens with the Belgian guitarist, composer Alain Buro's only album from 1975. Trilogie is the opening track from the album.








Alain Buro - vokal, gitar, piyano, flüt, sitar, Eric de Wolf - vokal, bas gitar, Robert Beleyn - gitar, Gerry D'Ayers - davul seti, vurmalılar


Ardından Hollanda'dan 70lerin sonundan Sustain 2 parça ile yeralıyor. ilk albümlerinden güçlü iki enstrümental parça, açılış ve kapanıştaki ispanyolca isimli Soldados ( askerler ), Quintas ( beşinci )



Following tracks from the seventies Dutch band Sustain. Two strong tracks in Spanish titles Soldados ( soldiers ), Quintas ( fifth ) ...


Coert Coehoorn - tuşlular, vurmalılar, Wally Latumeten - gitar, vurmalılar, Frank van Helvoirt - Saksofon, vurmalılar, Giezel Voorsluis - bas gitar, vurmalılar, Hans Grandia - davul seti, vurmalılar

Oslo'dan volkanik !! bir funk rock grubu, Saluki... Grubun ismini bir köpek ırkı olan Saluki'den alıyor. Arapça kökenli kelimenin anlamı Allah'ın armağanı. Grubun lideri gitarist Freddy Dahl'i daha önce Terra Incognita'da Junipher Greene ile de dinlemiştik. Klavyeci Kjell Ronningen'de bir dönem Ruphus'da çalmıştı. Take The Road Across The Bridge Freddy Dahl'ın Junipher Greene ile daha önceden kaydettiği bir bestesi. Bu sefer biraz daha kıvırcık çalıyorlar :)

Volcanic funk rock from Oslo.... Their name is taken from a dog breed Saluki which comes from Arabic language Salug ( means God's gift ) We have already listened his guitar with his previous band Junipher Greene. Keyboard player Kjell Ronningen also played with Ruphus. Terra Incognita followers are familiar with both bands. Now We'll listen to Freddy Dahl's Take The Road Across The Bridge, which is funkier than Junipher Greene's version

Freddy Dahl - vokal, gitarlar Peter Berg Nilsen - vokal, saksofonlar, Kjell Rønningen - tuşlular, Sverre Beyer - bas gitar Bjørn Jensen - davul seti, vurmalılar

Programın sonunda daha önce bir çok kez çaldığım, ilerde de çalacağım, Czeslaw Niemen var. Polonyanın en önemli müzisyenlerinden Niemen'i Batı! Almanya'da kaydettiği ilk ingilizce albümü ile dinleyeceğiz. Albümün isim parçası "Strange is this world" müzisyenin 1967'de çıkardığı ilk albümünün ingilizce sözlü uyarlaması. Niemen'den bir de Otis Redding yorumu dinleyeceğiz, "I've been loving you too long" Arkadaki müzisyenler de daha sonradan SBB ile tanınacak Skrzek, Apostolis, Piotrowski ....



The last artist is Czeslaw Niemen, I played his music many times before and will play more in the future. He was one of the most important figures in Polish music. Strange is this world was recorded in West! Germany in 1972. The title track is the English version of his first album Dziwny jest ten świat ( 1967 ). And I've been loving you too long is a Otis Redding cover.



Backing band became legendary SBB a few years later.





Czesław Niemen – Org, vokal Józef Skrzek – piyano, bas gitar, org, mızıka Helmut Nadolski – kontr-bas Antymos Apostolis – gitar Jerzy Piotrowski – davul

01 - Belçika - Alain Buro - 1975 - Fume, C'Est Du Belge – Trilogie 02 - Hollanda - Sustain - 1978 - Sustain - Soldados 03 - Hollanda - Sustain - 1978 - Sustain - Quintas 04 - Norveç - Saluki - 1976 - Saluki - Come Down 05 - Norveç - Saluki - 1976 - Saluki - Take The Road Across The Bridge 06 - Norveç - Saluki - 1976 - Saluki - Uranus In Cancer 07 - Polonya - Niemen - 1972 - Strange is this world - I've been loving you too long 08 - Polonya - Niemen - 1972 - Strange is this world - Strange is this world







Technorati Etiketleri: ,,,






11.04.2010





01 - Fransa - Arc - 1980 - Maquette - Quand
02 - Fransa - Arc - 1980 - Maquette - Oraison Funèbre
03 - Danimarka - Drops - 1975 - Drops - Minitrans
04 - Danimarka - Drops - 1975 - Drops - Alene i Maengden
05 - Arjantin - Los Fabulosos Cadillacs - 1998 - Fabulosos Calavera - El Muerto
06 - Finlandiya - Fantasia - 1975 - Fantasia - Unikuva
07 - Finlandiya - Fantasia - 1975 - Fantasia - Depressio
08 - İtalya - Mauro Pagani - 1991 - Passa La Belezza - Ossi Di Luna







18.04.2010



01 - Avustralya - Blackfeather - 1971 - At The Mountains Of Madness - Seasons of change 02 - Avustralya - Blackfeather - 1971 - At The Mountains Of Madness - Mangos Theme Part2 03 - Yeni Zellanda - Quincy Conserve - 1971 - Epitaph - Aire Of Good Feeling 04 - Yeni Zellanda - Quincy Conserve - 1971 - Epitaph - Here I Am Baby 05 - Yeni Zellanda - Quincy Conserve - 1971 - Epitaph - Peeling Paint 06 - Zambia - Ngozi Family Band- 1975 - 45,000 Volts - Everything Is Over 07 - Zambia - Ngozi Family Band - 1975 - 45,000 Volts - I Will Be With You 08 - Zambia - Ngozi Family Band - 1975 - 45,000 Volts - Nizaka Panga Ngozi 09 - Kanada - Les Projectionnistes - 1999 - Copie Zero - 7e balcon 10 - Kanada - Les Projectionnistes - 1999 - Copie Zero - Hiboux







Technorati Etiketleri: ,,,

Hiç yorum yok: