12 Mart 2007

11.03.07 tarihli programın konuğu Replikas oldu.


Replikas - 70 Apartman Dairesi ( Avaz - 2005 ) Türkiye


www.replikas.com

Programa Replikas'ın 2005 albümünden 70 apartman dairesi ile başladık. parçanın nefeslileri ve klavyeleri parçayı bence çok zenginleştirmiş. Albümü Roll dergisi sayesinde edindim :) ve çok beğendim. Gruptan Barkın , Gökçe , Burak ve Selçuk ile sıcak bir sohbet oldu. onlara ilk olarak arkadaşım Sotiris Moschou'nun grubu Adolph plays the Jazz 'ın geçen sene çıkardığı albümü ile aynı isimli parçası Art Brokolo'yu dinledik. Grubun kendi sayfasından yaptıkları bütün albümleri ücretsiz indirebilirsiniz. Albümlerini Atina'daki çeşitli konserlerde bedava'ya dağıtıyorlar ve ticari ve fabrikasyon müzikle mücadele ediyorlar.

Adolph Plays The Jazz - Art Brokolo ( Art Brokolo - 2006 ) Yunanistan

Grubun sayfasında aşağıdaki sanatçılara teşekkür ediyor ve kendilerini post rock ile tanımlıyor.

adolf plays the jazz stand against global trade of
"plastic art" and especially decadent
music industry......
bio : adolf plays the jazz is a non-political athens post-rock band...stands against the promotion system which serves plastic art and fake idols...our stuff is free, which means that no-one has the right to earn money from it...our belief is to spread our music with the only and honest way , hand to hand and word of mouth.


respect to...



franz kafka * tool * alice in chains * king crimson * david lynch * hydrahead * lars von trier * patrick suskind * charles bukowski * camel * fight club * at the drive-in * opeth * albert cammus * pink floyd * relapse * mogwai * joy division * jules verne * godspeed you! black emperor * quentin tarantino * giardini di miro * kostis * nick the 'finished' * arkas * bauhaus * milo manara * syd barrett * irvine welsh * rage against the machine * claude monet * shora * sigur ros * dj shadow * red snapper * at the gates * radiohead * gathering * eduardo galleano * girls vs boys * stereo nova * eloy * salvador dali * envy * knut * sonic youth * andre breton * john cassavetes * pelican * red sparowes * portishead * federico felini * fugazi * cohen bros * nikos koundouros * pablo piccaso * converge * wim wenders * amon tobin * vincent van gogh * akira kurosawa * botch * stanley kubrick * fritz lang * breach * andrei tarkovsky * neurosis * miles davis * martin scorsese * david fincher * velvet underground * luis bunuel * fernando pessoa * philip roth * ingmar bergman * manos hatzidakis * john coltrane * burst * explosions in the sky * dredg * ninjatune * 4 hero * david bowie * and you will know us by the trail of dead * arca * boards of canada * goldie * future sound of london * isis * jesu * mono * slint* ...

http://adolfplaysthejazz.tripod.com/


Os Mutantes - Panis Et Circences ( Technicolor - 1970 ) Brezilya

2 program üstüste Mutantes çaldık. Replikas'tan Gökçe 'de yine Mutantes'ten sıkı bir Tropicalia klasiği Panis Et Circences seçti.

Mustafa Özkent - Dolana Dolana ( Gençlik ile elele - 1973 ) Türkiye

Ne zamandır çalacaktım, Ancak Roll dergisinin tetiklemesi gerekti çalmam için derginin Mart sayısında kendisiyle yapılmış bir röportaj var. Albüm bana biraz Traffic'in ilk dönemlerini hatırlattı. çaldığım parçada güzel bir bas yürüyüşü ( solo da denilebilir ) var. çalanları röportajda söylemişse buraya aktaracağım. (Daha dergiyi okuyamadım )

Can - Moonshake ( Future Days - 1973 ) Almanya

Can 1968


Can 1989

Geçenlerde Torrent vasıtasıyla 6 DVD'lik çok sıkı toplama retrospektif bir Krautrock konser boxset'i indirdim orada Can'in Future days ten sonraki Damo Suzuki'den sonraki bir icralarını izleme şansı buldum. harika bir groove ile yaklaşık 8 , 9 dakika bir jam session'dı bu parçada da bunu hissedebiliyorsunuz. DVD de Holger Czukay bas gitarı bırakmış radyo ve telefon !! çalıyordu. özellikle telefonda virtüyoz diyebilirim. Can içinde bir çok şey söylemek , yazmak lazım ama bunu benden değilde başkalarından elde etmenizi tavsiye ederim. Holger Czukay'ın sitesi iyi bir kaynak olabilir. www.czukay.de

Premiata Forneria Marconi - E'Festa (
Storia di un Minuto - 1972 ) İtalya

Preamiata Forneria Marconi 1972


PFM 90'lar sonu 2000'ler başı

2. İtalyan rönesansı'nın mimarları Banco Del Mutuo Soccorso ve Le Orme ile birlikte İtalyan Prog olarak adlandırılan harikulade tarzın öncülerinden. 70lerin ilk yarısındaki albümleri artık birer klasik özellikle 1972 de çıkardıkları ilk 2 albümleri arada bir ilaç niyetine iyi gidiyor. Mauro Pagani ile yollarını ayıralı çok zamsan geçti ama hala zaman zaman bu yetenekli müzisyen (kemantör) ile birlikte çalışıyorlar. Örneğin en son konser albümlerini Pagani ile beraber çıkardılar. Bir de son albümleri Stati Di Immaginazione ile tekrar iyi bir çıkış yaptılar.

OOIOO - Ino ( OOIOO - 1997 ) Japonya


Bunları hiç ama hiç tanımıyorum Burak'ın seçtiği bir grup , Allmusic sitesine baktım Boredom grubunun bir yan projesiymiş. Neye benziyor derseniz Japonca mani söylüyorlar diyebilirim.

Bu haftalıkta bu kadar ....

Hiç yorum yok: