20 Mart 2011

Terra Incognita gitaristler haftası 27.02.11

 

01 - Hindistan - Prasanna - 2006 - Electric Ganesh Land - 8th Avenue and East Mada Street
02 - Hindistan - Prasanna - 2006 - Electric Ganesh Land - Pot Belly Blues
03 - Federal Almanya - Rainer Baumann Band - 1982 - To Jeff - Slowhand
04 - Federal Almanya - Rainer Baumann Band - 1982 - To Jeff - To Jeff
05 - Finlandiya - Pekka Tegelman and Kulumo - 2010 - Bound -  Padre
06 - Finlandiya - Pekka Tegelman and Kulumo - 2010 - Bound - Heart Beats Alone
07 - Macaristan - V.A. - 2002 - Gitárpárbaj – Killer

PRASANNA

Prasanna_Electric_Ganesha_Land
Gezegendeki herkesten farklı çalan Hint gitar virtüözü Prassanna'dan kendine özgü "Karnatik" bir Hendrix saygı albümü Electric Ganesh Land emprovize rock gitar müziği ile karnatik gelenekteki Hint müziğinin güzel bir uyumu. Prasanna'nın elektrikli gitarına kanjira,konnakol,mridangam, thavil gibi yerel Hint vurmalı enstrümanları eşlik ediyor. Hangisi bas gitarın yerini tutuyor bilmiyorum ama hiç eksikliğini hissetmiyorsunuz.

Prasanna'yı ilk olarak konuk olarak yeraldığı Belçikalı Aka Moon grubunun Guitars albümünde duymuştum. Gerçekten çok farklı ve etkileyici bir müzisyen. Batı müziği ile dolmuş kulaklarımıza çok iyi geliyor.

Prasanna'nın 2009'da kısa belgesel Oskar ödülü alan Smile Pinki'nin tema müziği gibi, ülkesinde de bir çok film müziği var . Joe Lovano, Larry Coryell, Anthony Jackson, Omar Hakim, Victor Wooten, Airto Moreira, Alphonso Johnson, Aka Moon, Trilok Gurtu, Steve Smith gibi bir çok jazz müzisyeni ile konser ve albüm çalışması yapan Prasanna ülkesinden gemi inşa mühendisliği diploması var.

untitled (2)

From his website, " 'Prasanna plays like nobody on the planet' according to one Jazz critic. As a guitarist and composer, Prasanna's prolific body or work is as diverse as it is integrated. This includes over eleven Carnatic albums, the just released CD 'Raga Bop Trio' with drummer Steve Smith and saxophonist George Brooks, the Carnatic/Rock Jimi Hendrix tribute album ‘Electric Ganesha Land’, a highly acclaimed Jazz Fusion album 'Be the Change' featuring several Grammy Award winning artists from the Jazz world, an eclectic solo guitar album 'Peaceful', a special triple guitar project 'Guitars' with the Belgian band Aka Moon, and numerous guitar tracks on multi-platinum Indian film soundtracks for such top composers as A.R. Rahman, Illayaraja and many more. "

Prasanna - giitar
Prapancham Ravindran - mridangam
S. Karthick - ghatam
Papanasam Sethuraman - kanjira</DIV> B.S. Purushotham - kanjira, konnakol

http://www.guitarprasanna.com/

 

Rainer Baumann

Hamburg'lu gitarist Rainer Baumann'ı daha önce Terra Incognita'da Inga Rumpf'un Frumpy ve Atlantis grupları ile dinlemiştik. bu sefer 1982'de kendi grubu Rainer Baumann Band ismi ile yayınladığı bir 45'lik var sırada. To Jeff.. adından'da anlaşılacağı gibi Jeff Beck'e ithaf ettiği bir beste. arkasındaki Slowhand'in adresi de çok açık Jeff Beck'in Yardbirds'deki selefi Eric Clapton....

o3316140

 

You can remember guitarist Rainer Baumann from Hamburg his previous works with Inga Rumpf's bands Frumpy, Atlantis. To Jeff was a single from 1982 which was released as Rainer Baumann Band. Titles are so obvious ... To Jeff & Slowhand ... Tributes for Yardbirds guitar legends Jeff Beck and Eric Clapton ....

 

Doc Dee feat. Rainer Baumann & Carsten Bohn - We can't hide

http://www.rainer-baumann-band.de/home/homepage.htm

 

Pekka Tegelman

Fin gitarist Pekka Tegelman'ın davulcu kardeşi Jussi ile beraber 70lerin ortalarında kurduğu harika caz-rock grubu Finnforest'ı daha önce Terra Incognita'da dinlemiş olabilirsiniz. 1975 - 1979 arasında üç harika albüm yayınlayan grubun kurucusu Pekka Tegelman geçtiğimiz aylarda yine çok iyi bir albüm yayınladı. Yeni grubu Kulumo ile yayınladığı Bound Helsinki'de kaydedilip, Los Angeles'da bazı ek kanal kayıtları ile tamamlandı. çağdaş caz ile 70lerin caz-rock payitahını hatırlatan çok güzel bir albüm. albümde trompetçi Antero Priha'nın doğaçlamaları da çok önemli yer tutuyor. diğer bir Finnforest elemanı kardeşi Jussi de Pekka'yı bu albümde yalnız bırakmamış.

03316

Pekka Tegelmann was founder of Finnish Jazz rockers Finnforest. Finnforest had released 3 albums from 1975 to 1979.  After more than thirty years, Mr Tegelman is back with very tight backing band Kulumo and also bright album Bound. Recorded in Helsinki, mixed and mastered in Los Angeles. Beside Pekka's great guitar works, Antero Priha's fluid trumpet is another reason to listen this contemporary jazz album.

1275970396_500

Pekka Tegelman, gitar
Antero Priha – trompet,
Tero Siitonen – kontr-bas,
Tomi Parkkonen – davul,
Vic Ivory – tuşlular,
Jussi Tegelman – vurmalılar

Pekka’s legendary jazz rock band from 70s …Finnforest …. Live @ Yo-talo, Tampere, Finland 1977

 

 

 

Gitárpárbaj


Budapeşte'den bir gitar düellosu ...........  Gitárpárbaj ....

30 Nisan 2002 Budapeşte'nin ünlü konser salonu Petofi Csarnok'de verilmiş konser'in kaydından oluşturulmuş Gitarparbaj ( Gitar düellosu ) albümü  konseri kaydında yorumlanan bir Gary Moore & Don Airey bestesi seçtim. Killer isimli parça 1979'daki Cozy Powell albümü Over The Top'da yeralmıştı.

folder

Guitar duels from Budapest's famous venue Petofi Csarnok. Country's leading guitar players will blow your mind with Gary Moore ( R.I.P.) & Don Airey composition "Killer" which was released Cozy Powell's ( R.I.P.) 1979 album over the top. Its recorded in 30th April 2002.

Gitarlar :      

Istvan Alapi ( Edda Müvek ),  Miklos Felkai, Janos Karacsony ( Locomotive GT ), Tibor Tatrai( Mini, Skorpio, Hobo Blues Band, Tatrai Band, Mini, Magyar Atom Band ) Antal Szücs Gabor ( Dinamit, Skorpio, Hungaria ), Janos Zavodi ( Piramis, Hobo Blues Band, Mini, Tunyogi Rock Band )


Bas Gitar : Laszlo Kicska ( Edda Müvek )
Davul : Janos Solti

1 yorum:

Unknown dedi ki...


Good Morning, Thanks For Information
Obat Penyakit Kanker Leher Rahim