13 Mayıs 2007

Terra Incognita Mustafa Özkent'e konuk oldu



Mustafa Özkent ve Orkestrası - Gençlik ile elele - 1973
( 2006 tekrar basım Finders Keepers Records )






2 hafta önce Mustafa "Dr Frankenstein" Özkent'e konuk oldum :) Radyo'da stüdyo'da boş vakit bulamadığımız için kendisi ile yaptığımız sohbet programını Tarabya'daki ev stüdyosunda kaydettik. Çatı katındaki stüdyosunda güzel ve sıcak bir sohbet yaptık. Eşinin yaptığı enfes pizzalardan yedik. Gerekli düzeltmeleri ve master'ını Mustafa Özkent yaptı.


Mustafa bey 1973'te kaydettiği Gençlik ile elele albümünün Finders Keepers tarafından İngiltere ve A.B.D. de basılmasından sonra ve bir çok internet sitesinde ( örneğin last.fm ) çokça sözü geçmesinden sonra ülkemizde de sınırlı bir çevrede kabul gördü. Gerçi Hürriyet , Milliyet , Sabah gibi gazetelerde röportajlar yapıldı. Albüm gerçekten gizli kalmış bir hazine , Albümün en büyük özelliği Mustafa Özkent'in de dediği gibi albümdeki orkestranın devamlı birbirleri ile çalışan müzisyenlerden kurulu olması ve benim çok önem verdiğim ensemble duygusunun bu kayıtta ön planda olması. Plağın Türk kayıt tarihinde ilk stereo kayıt olması ile de önemli.
1973 te Evren plak tarafından basılan albüm geçenlerde Öncü Plak tarafından tekrar piyasaya sürüldü.

Mustafa bey ile Albümün kaydını , Kanada macerasını , David Lynch'in ( Twin Peaks , Elephant man gibi bir çok filmin uçuk yönetmeni ) son zamanlarda en çok kendi albümünü dinlediği gibi bir çok şeyden bahsettik.

Rahmetli Ümit Aksu'dan ( albümdeki harika hammond orglar onun eseri ) , Yakında kaybettiğimiz Süheyl Denizci'yi andık.

O zamanlar nelerden etkilendiğini sorduğumda çok hoşuma giden isimler duydum ( Carlos Santana !! , Weather Report , Sonny Rollins , Archie Shepp , Blood Sweat & Tears , Chicago )

Finders Keepers Records


Öncü Müzik

Hiç yorum yok: