27 Şubat 2011

Terra Incognita 21.11.2010

 

01 - Danimarka - Savage Rose - 1970 - Your Daily Gift - Listen to This Tune from Mexico
02 - Danimarka - Savage Rose - 1970 - Your Daily Gift - Sunday Morning
03 - Danimarka - Savage Rose - 1970 - Your Daily Gift - Your Daily Gift
04 - Kanada - Garfield - 1977 - Out There Tonight - Play It Again Boys
05 - Kanada - Garfield - 1977 - Out There Tonight - Private Affair
06 - Kanada - Garfield - 1977 - Out There Tonight - Look At Yourself
07 - Küba - Anima Mundi - 2010 - The Way - Flying to the Sun
08 - Küba - Anima Mundi - 2010 - The Way - Time to Understand

 

SAVAGE ROSE

The Savage Rose Savage Rose
Danimarkanın en bilinen pop-rock gruplarından Savage Rose 1968'den günümüze 22 albüm çıkarmış bir grup. Grubun alameti farikası çocuksu sesiyle Anisette.
Grubun ilk kadrosunda Thomas ve Anders Koppel kardeşler tuşlu çalgılarda ( org'da Anders, piyano'da Thomas ) Alex Riel davulda Gitarda Nils Tuxen, bas gitarda Jens Rusted yeralıyordu. Alex Riel sonralarda Danimarka'nın en ünlü caz davulcularından oldu. Ben Webster, Jackie McLean, Chet Baker, Ketil Bjornstad, Bill Evans, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Dexter Gordon, Peter Herbolzheimer gibi bir çok farklı tarzda müzisyen ile beraber çaldı. Mehmet Ozan'ın Istanbul Expres'inde diğer bir ünlü caz müzisyeni basçı Mads Vinding ile beraber çaldı.
Grup kurulduklarında bir televizyon programının orkestrasıymış. ilk konserlerini Kopenhag'ın ünlü Tivoli bahçesinde vermişler. Thomas Koppel ile Anisette sonradan evleniyorlar.
Grupta sözleri ( ilk albümlerde sözler ingilizce ) Anders, müzikleri Thomas Koppel yapıyordu. Şimdi dinleyeceğimiz 1970de yayınlanan 4. albümlerinde de aynı kadro yeralıyor. Kayıtlar RCA stüdyolarında Roma'da yapılmış.
bu albümden sonra müzikal anlaşmazlıklar yüzünden grup Koppel kardeşler ve vokalist Anisette ile üç kişilik bir kadroya düşüyor. 1975'de dağılan grup 1997'de tekrar birleşip artık kendi dillerinde Danca söylemeye başlıyorlar.
Savage Rose kuruldukları 1968den beri sol görüşlerini konserlerde ve katıldıkları eylemlerde ifade etmiş. Filistin Kurtuluş Örgütü kamplarında, grevlerde Arnavutluktaki festivallerde çalmışlar. ve Grup Yorum'un yargılandıkları mahkemelere gelip gruba destek vermişler. 80lerde komün gruplar ile beraber yaşayıp, bağımsız plak şirketlerinden bir çok albüm çıkarmışlar. 1995'de uzun bir aradan sonra tekrar ingilizce bir albüm yayınlamışlar Black Angel ismindeki bu albüm ünlü George Duke'un yapımcılığında büyük bir ticari başarı sağlamış. 2006'da Thomas Koppel'in zamansız ölümüne rağmen grup halen konserlerine ve albüm kaydetmeye devam ediyor.
Grup izlandalı ünlü müzisyen Björk'ün kendi açıklamasına göre en büyük müzikal esinlerinden biriymiş.
Jens Rugsted : bas, akustik gitar, vokal
Axel Riel : davul
Nils Tuxen : elektrik, akustik gitar, çelik gitar
Anders Koppel : Org, akordiyon, flüt, vokal
Thomas Koppel : piyano, klavsen, vokal
Anisette : vokal

http://www.thesavagerose.net/

 

 

 

GARFIELD

Garfield_-_1977_-_Out_There_Tohight
Kanadalı Garfield grubuna ismini veren Garfield French müzikal yaratıcılığını zenginleştirmek için dünyayı gezen bir ozan. 70lerin başında bu sebeple İspanya'da bir adada, İsviçrede bir dağ evinde yaşamış.Toronto'ya döndüğünde kurduğu grupla publarda, üniversitelerde çalmışlar. Büyük salonlarda çalmaya başladıklarında kullandıkları çok çeşitli ekipmanlar nedeniyle bir daha küçük sahnelerde çalamamaya başlamışlar.  Garfield French'in sesi ve vokal tarzı bana şu aralar grubu Pavlov's Dog ile yeni bir albüm çıkaran David Surkamp'ı anımsattı. Müzik tarzları da paralel sayılabilir. Grup 80lerin başında dağılana kadar 4 albüm çıkarmış.
Garfield French : vokal
Walter Lawrence : gitar, elektrikli çello
Paul O'Donnell : gitar, mızıka, banjo
Jacques Fillion : klavyeler
Dennis French : davul, vurmalılar
Chip Yarwood : flüt, sinti
Maris Tora : bas
Kübalı progressive rock grubu Anima Mundi 1996 yılında kurulmuş; davul, bas, gitar, klavye dışında arada sırada kelt müziğinde ( tabi ki Galiçya bölgesinden ) kullanılan gayda, kelt flütü gibi enstrümanları da kullanıyorlar. Kendi imkanları ile yayınladıkları ilk albüm Septentrión'u  2001 yılında yayınlamışlar. Albümü İtalyan mellow records 2002 de avrupada yayınlamış. diğer albümler Jagannath Orbit (2008) ve The Way (2010) ise Fransız Musea tarafından.
Virginia Peraza : klavyeler
Roberto Díaz :  gitar, vokal
Yaroski Corredera : bas
Manuel Govin : davul
Carlos Sosa : vokal

Hiç yorum yok: