4 Ocak 2009

04.01.2009

 

01 - Peru - Laghonia - 1971 - Et Cetera - Someday
02 - Peru - Laghonia - 1971 - Et Cetera - Lonely People
03 - Peru - El Alamo - 1971 - Malos Pensamientos - Borgona
04 - Peru - El Alamo - 1971 - Malos Pensamientos - Malos Pensamientos
05 - Avusturya - Acid - 1974 - Acid - Midnight Queen
06 - Avusturya - Acid - 1974 - Acid - Blind man
07 - Yugoslavya - Pop Masina - 1975 - Na Izvoru Svetlosti - Secanja
08 - Yugoslavya - Pop Masina - 1975 - Na Izvoru Svetlosti - Vreme Za Nas
09 - Polonya - Skaldowie - 1973 - Krywan, Krywan - Fioletowa Dama
10 - Polonya - Skaldowie - 1973 - Krywan, Krywan - Gdzie Mam Ciebie Szukac

 

 

01 - Peru - Laghonia - 1971 - Et Cetera - Someday
02 - Peru - Laghonia - 1971 - Et Cetera - Lonely People

Laghonia

Laghonia 1965 yılında gitarda Saul ve davulda Manuel Cornejo kardeşler ve bas gitarını kendi yapan Eddy Zarauz tarafından New Juggler ismi ile kuruldu. Sonradan vurmalılarda Alex Abad gruba girdi. 1968 de Baby baby / I must go  isimli ilk 45liklerini çıkardılar.

İsimlerini  Istırap, acı anlamına gelen La Agonia'dan çıkışla Laghonia koydular. 1969 da 2. gitarist ( daha doğrusu lead gitarist ) olarak Dave Levene gruba katıldı. Bu kadro ilk albümleri Glue'yu kaydetti. Albüm sonrası müziklerini zenginleştirmek için bir klavyeciye ihtiyaç duydular. Brazilyalı jazz klavyecisi Carlos Salom'da kadroya katılmış oldu.

1. albümleri olan Glue Saul'un Time dergisinde okuduğu yükselen uyuşturucu kullanımı ile ilgili bir makaleden doğmuş.

etcetera

SAUL CORNEJO guitarra y voces
MANUEL CORNEJO batería y percusión
DAVE LEVENE guitarra y voces (1968 - 1972)
ERNESTO SAMANE bajo
CARLOS SALOM teclados
EDDY ZARAUZ bajo (1965 - 1970)

1971 - Glue
1971 - Et Cetera
2004 - Unglue ( Toplama )

03 - Peru - El Alamo - 1971 - Malos Pensamientos - Borgona
04 - Peru - El Alamo - 1971 - Malos Pensamientos - Malos Pensamientos

El_Alamo_-_Malos_Pensamientos_(Peru)

 

Malos Pensamientos ...Kötü düşünceler !!!!

El Alamo - Peru

Tino Pow Sang (gitar),
Luis Iturri (gitar, vokal),
Arturo Montenegro (bas gitar),
Jaime Salinas (org),
Ricardo Allison (davul)

Yine 1971 yine Lima !! kadro yapısı Laghonia ile aynı ...2 gitar( bir gitarın vokali de var :))  ), klavye, bas, davul. müzik tarzları da aynı denilebilir. El Alamo biraz daha chicano biraz daha Santana'ya yakın... Bunlarda Latin-rock daha belirgin. El Alamo Santana ise Laghonia Jefferson Airplane'e benzetilebilir ama bu kadar zorlamaya gerek yok. indirin ve dinleyin playlisti.

1971    MALOS PENSAMIENTOS (Decibel)
1997    MALOS PENSAMIENTOS Yeniden basım (Lazarus Audio Products )

05 - Avusturya - Acid - 1974 - Acid - Midnight Queen
06 - Avusturya - Acid - 1974 - Acid - Blind man

Acid - Acid - Back

ACID Viyana'lı bir grup ...ilk albümleri kendi isimlerini taşaıyan Acid'ten 2 parça seçtim bu hafta ...önümüzdeki haftalarda yapacağım Cover özel programında bu albümdeki J.J. Cale bestesi After Midnight'ı da çalmayı düşünüyorum.

1972 de Avusturya da hit olan Hipguard adında bir 45lik çıkarmışlar ve sonrasında 3 albümleri var. Albüm isimlerinden de görülen o ki kafayı Acid'e takmışlar :)) Asit ...biraz daha asit..... Asit çağı...

Klavyeci Robert Ponger, Bolland kardeşlerle birlikte Falco'yu keşfeden ve meşhur eden ve halen faal bir müzik yapımcısı..

1974 Acid   
1975 More Acid     
1978 Acid Age 

Grup esas olarak 3 kişi diğerleri yan elemanlar ve arkadaş çevresi olarak düşünülebilir gerçi ilk albümden sonra bu elemanların Acid çatısına girmesi ile kadro genişliyor.

acidyeni

Acid günümüzde ...

İlk albümdeki müzisyenler ;
Robert Ponger ( Hammond, piano, clarinet),
Herbert Novacek (bas gitar, vocals),
Rudi Staeger (davul, vurmalılar),

ve onlara ilaveten

Paul Saeger (gitar)
Frita Hujer (trompet)
Günther Klein (Tenor Saks)
Ernst Milota (Vurmalılar)

Sonraki albümlerde ise ...

Peter Koller (gitar),
Hans Zekar "Profi" (gitar),
Robert Zidek (klavyeler),
Reinhard Kühne (gitar),
Wolfgang Staribacher (klavyeler,trombon)

gibi müzisyenler grup ile beraber kayıt yapmışlar ...grup ile ilgili Almanca bir link aşağıda ...

http://www.rudipur.com/step1/acidalt.htm

07 - Yugoslavya - Pop Masina - 1975 - Na Izvoru Svetlosti - Secanja
08 - Yugoslavya - Pop Masina - 1975 - Na Izvoru Svetlosti - Vreme Za Nas

popmasina

Yugoslavya'dan Belgrat'tan bir power trio .... İlk kadro 2 gitarlı bir 4lüydü.. Pop Masina olarak biri konser 3 albüm yaptılar, daha sonra Rok Masina olarak aynı isimde bir albüm daha yayınladılar. Son olarak  geçtiğimiz sene bir antoloji yayınladılar. İlk albümlerinden en meşhur parçaları olan Kiselina'yı ( Asit ...aklınıza gelen anlamdaki asit  :)) .. ) daha önce çalmıştım lütfen arşivi kurcalayın... grup 1976'da 3. albümlerinden sonra dağılıyor. Kalan tek orijinal müzisyen olan Zoran Bozlinovic yanına bas gitarda Dusan Petrovic, davulda Dusan Djukic ve diğer gitarda Vidoja'yı alarak jazz-rock tarzı bir grup oluşturuyor. fakat bu kadro pek uzun soluklu olmuyor. en son kadroları Rok Masina adı ile Robert Nemeček (vokal ve bas gitar) kardeşi Zoran ve Vidoja Božinović (gitarlar) ve davulda Vladan Dokić.

Son isimleri tabiki yaptıkları müziğe çok iyi uyuyor..Bir Rock makinası gibilermiş gerçekten.. Kendi sitelerinden Kiselina'yı indirebilirsiniz. daha önce yayınlanmamış kayıtları da ekleyip tektrar piyasaya sürmüşler.

 

Bir çok detaylı bilgi için PROGARCHIVE'den Sead S. Fetahagic'e çok teşekkürler...

Diskografi ;

1973 - Kiselina
1975 - Na Izvoru Svetlosti
1976 - Put Ka Suncu - Na Zivo! 1974-75
2007 - Originalna Kiselina: 35 Godina Kasnije
2008 - Antologija 1972-1976

Na Izvoru Svetlosti Studio Album, released in 1975

Na Izvoru Svetlosti

1. Vreme Za Nas (5:54)
2. Negde Daleko (6:45)
3. Rekvijema Za Prijatelja (posveceno Predragu Jovicicu) (4:09)
4. Secanja (4:23)
5. Na Izvoru (5:09)
6. Zemlja Svetlosti (3:57)
7. Kraj II (2:11)

Total Time: 32:28

Track 2 was recorded live in January 1974, "Hala sportova", Belgrade, all other tracks recorded in studio "Akademik"

Ljubljana, February 1975.

Line-up/Musicians
- Zoran Bozinovic / guitar, voice
- Robert Nemecek / bass guitar, acoustic guitar, percussion, voice
- Mihajlo Popovic / drums, percussion

With:
- Slobodan Markovic / organ, piano, Roland synthesizer
- Ljubomir Ninkovic / acoustic guitar, percussion
- Franjo Bergar / oboe
- Bozo Mihelcic / violin
- Karel Zuzek / violin
- Anton Care / cello
- Stane Demsar / cello

Releases information
CD RTV Ljubljana LP-1077 (1975)

09 - Polonya - Skaldowie - 1973 - Krywan, Krywan - Fioletowa Dama
10 - Polonya - Skaldowie - 1973 - Krywan, Krywan - Gdzie Mam Ciebie Szukac

Skaldowie

Polonyalı efsane grup Skaldowie'yi daha önce yine bu albümleri ile tanıtmıştım. albüme adını veren yaklaşık 18 dakikalık Krywan, Krywan isimli bir kaç bölümden oluşan bir başyapıttı çaldığım. Bir Polonya halk melodisinden yola çıkarak Bach,Mussorgski, Borodin and Rossini gibi bestecilerin kompozisyonlarından yapılan eşsiz aranjelerini mükemmel bir uyum ve virtüyözite ile icra ediyorlardı. Bu hafta da aynı harika albüme yer vereceğiz. İngilzilerin Jon Lord'u Keith Emerson'u Rick Wakeman'ı varsa Polonyalıların daha önce çaldığım Czeslaw Niemen'i ve Skaldowie'nin kurucusu Andrzej Zieliński'si var tabiki !!

Grup 1980'lerde müziğe ara vermesi dışında 1965'ten beri halen aktif..40 yılı aşkın bir müzikal tarihleri var. 69 da A.B.D. ye yaptıkları turne sonrası getirdiği Hammond orgu virtüyöziteye varan yorumu ve üstün kompozisyon yeteneği ile Andrej Zieliński grubun temel taşı. Kuruldukları yıllarda bir çok ulusal müzik yarışmasında birincilikleri var.

Diskografi ;

1967     Skaldowie
1968    Wszystko mi mówi, że mnie ktos pokochał
1969    Cała jestes w skowronkach 
1970    Od wschodu do zachodu słonca
1971    Ty
1973    Wszystkim zakochanym
1973    Krywan, Krywan 
1977    Szanujmy wspomnienia
1977    Stworzenia swiata czesc druga 
1977    Rezerwat miłosci
1980    Droga ludzi
1989    Nie domykajmy drzwi 
1996    Podróż magiczna
2000    Antologia
2006    Harmonia swiata

Krywan, Krywan albümünün detayları aşağıda

krywan

Studio Album, released in 1973

1. Krywaniu, Krywaniu (17:45)
2. Juhas zmarł (4:35)
3. Jeszcze kocham (2:34)
4. Gdzie mam ciebie szukać (5:16)
5. Fioletowa dama (5:14)

Total Time: 35:24

Line-up/Musicians
- A. Zieliński / Hammond organs, piano, vocals
- J. Zieliński / vocals, trumpet, violin, percussion
- J. Tarsiński / guitar
- K. Ratyński / bass guitar, vocals
- J. Budziaszek / drums
- J. Gawrych / conga

Releases information
Recorded: 22/23 May 1972
LP XL/SXL 0888 Muza 1973
CD issue: 830988508 2 P.P.Polskie Nagrania and Yesterday 2000
CD reissue: 830988031 2 P.P.Polskie Nagrania and Yesterday 2002

 

1 yorum:

panole8riambos dedi ki...

Very interesting blog.
Happy New Year.