5 Kasım 2006

Terra Incognita 19.11.06

 
 
 
Locomotive GT - Ringasd El Magad - ( Ringasd El Magad - 1973 ) Macaristan



70lerde Omega ile birlikte en çok bilinen iki gruptan biri Locomotive GT var.İsimlerini Gaz Türbinli lokomotiften alıyorlar. ilk bir kaç albümleri belki biraz progressive öğeler barındırıyor ama onlarda sonradan aynı Omega gibi sıradan albümler yayınladılar. 1973 ten bir albüm ve albümün isim şarkısı Ringasd El Magad.

http://www.lgt.hu/




Brainbox - Summertime ( Brainbox - 1969 ) Hollanda






Hollandalı Brainbox Focus gitaristi Jan Akkerman'ın bir önceki grubu ; Grubun ilk kadrosu Gitarda Akkerman , Vokalde Kaz Lux (gerçek ismi Kazimierz Lux ), Davulda sonradan Akkerman ile Focus'a geçecek Pierre van der Linden ve basta eski Twelve O'clock elemanı Andre Reynen di. daha sonra neredeyse Kaz Lux haricinde hemen hemen bütün kadro değişti. ve grubun ömrü çok kısa sürdü. Kaz Lux ve Jan Akkerman daha sonra 1972 de Eli adında bir albüm çıkardılar. Grubu bir blues standartı yorumuyla dinliyoruz .... Summertime


http://users.keyaccess.nl/~wemmg01/bbox.htm

 


Artsruni - Call Of The Wild ( Cruzaid - 2002 ) Ermenistan





Doğudaki komşumuz Ermenistandan bir konuk Vahan Artsruni. Erivanlı müzisyen kendi adını taşıyan grubu ile 2000 lerin başından beri müzik yapıyor. müzik yaşamına Arthur Mesçiyan ın grubunda başlayan Vahan Artsruni kendi web sitesinde onu hocası gibi kabul ettiğini belirtiyor. Progressive rock grubu Artsruni den önce konservatuardan mezuın olan Artsruni 99 da Ermeni besteci ve müzikolog Komitas Vardapet'in şiirlerini kullanarak ona ithaf ettiği bir oda müziği albümü çıkardı.

http://www.naregatsi.org/Artsruni/





Armando Tirelli - Amanever en Orphalese ( El Profeta - 1978 ) Uruguay

Armando Tirelli Uruguaylı bir klavyeci 1978 te Halil Cibran'ın ünlü kitabından esinlenerek
El Profeta isimli yumuşak senfonik bir albüm çıkarttı. Vokallerin ispanyolca olmasının
dışında albüm 70 lerin pastoral , senfonik albümlerini hatırlatıyor.

Albümdeki müzisyenler ....
Armando Tirelli, piano, Mellotron, synth, organ, vocals;
J. C. Sheppard, drums;
Ricardo Bozas, drums;
J. Carrara, bass;
G. Bregstein, sax, flute;
G. Chaibun, flute;
Rody Troccli, guitar





Banco Del Mutuo Soccorso - 750.000 Anni fa... l'amore - ( Darwin -1972 ) İtalya


İtalyan grup Banco Del Mutuo Soccorso , bir ara sadece Banco ismini kullanan grup İtalyan progressive rock'ının Le Orme ve Premiata Forneria Marconi ile birlikte köşe taşlarından. grup 68 de romada iki klavyeci kardeş Vittorio ve Gianni Nocenzi tarafından kuruldu. 1972 deki ilk albümlerine kadar bir kaç kadro değişiklikleri oldu. Solistleri Francesco di Giacomo ilk kadoda yoktu. ilk albümleri bugün hemen hemen bütün eleştirmenler ve müzikseverler tarafından ilk 10 listelerinde bulunuyor.
Vokalist Giacomo nun bestelerin önemli bir kısmını yapan Vittorio Nocenzi ile uyumu başarılarında büyük bir yer kaplar. Çok şeyler söyleyebileceğim gruptan uzun uzun bahsetmektense bunları yine diğer programlara saklıyorum. gruptan italyada yayınlanan ilk konsept albüm olan albüm (Darwin'in Evrim teorisi hakkındaydı.) 2. albümleri Darwinden bir parça seçtim. 750.000 Anni Fa... L'amore?

http://www.bancodelmutuosoccorso.it/






Out Of Focus - Fly Bird Fly - ( Out Of Focus - 1971 ) Almanya



Benim tüm zamanlardaki favorilerimden biri Alman Out Of Focus; Münihli grup 1971-1972 arasında 3 albüm yayınladı. Kuruluşları 1969. Kadro ise ; Remigius Drechsler (gitar), Hennes Hering (org, piano), Moran Neumuller (sax, flute, vocals), Stephan Wisheu (bass) and Klaus Spori (drums). Enstrümanlara olan hakimiyetleri ve komposizyon yetenekleri harika.
İlerideki programlarda grubun bütün kayıtlarını çalmak istiyorum. 3 , 4 sene önce arşivlerden çıkarılan yayınlanmamış kayıtları içeren 2 albüm daha yayınlandı.

Diskografileri şöyle;

Wake Up! 1971 Kuckuck 2375 006 (CD Kuckuck 11006-2)

Out of Focus 1971 Kuckuck 2375 010 (CD Kuckuck 11010-2)

Four Letter Monday Afternoon (2LP) 1972 Kuckuck 2640 101 (CD Kuckuck 12032-2)

Not Too Late 1999

Rat Roads 2002




3 Hürel - Anadolu Dansı - ( 3 Hürel Arşivi - 1973 ) Türkiye



3 kardeşten oluşan bir Türkiyeli grup 3 Hürel , 1973 te yayınlanan ilk albümlerinden Anadolu dansı. Haldun Hürelin bir komposizyonu ve sadece vurmalılardan oluşan bir kayıt. ben şarkıyı ilk dinlediğimde aklıma hemen dinlediğimde Woodstock'ı 17 yaşında fetheden Michael Shrieve ve Soul Sacriface geldi. işte size Alaturka Soul Sacriface .... Anadolu Dansı ...


Grup hakkında ayrıntılı ve güzel hazırlanmış bir site

http://anadolupop.fisek.com.tr/hurel/ ( Copyright (c) 2005 [Çağdaş Uyar] & barismanco.de )



PLJ BAND - Intro - (Armageddon - 1982) Yunanistan



Yunanistandan pek bilinmeyen bir grup dinleyeceğiz. PLJ Band eskiden Termites adıyla plak yayınlayan grup sonradan isimlerini PLJ Band ‘e çevirdi. ....bilinmeme sebepleri ise albüm yayınlandığında (1982) tanrıya küfür içeren sözleri nedeniyle sansüre uğradı , hatta plakları imha edildi. Kurtarılabilen 300 adet kopyadan iyi durumda olanlar bugün internetteki ikinci el plak dükkanlarında 300 dolara kadar alıcı bulabiliyor.

Albümün ismi Armageddon , tematik bir albüm ve bence Yunanistanda yayınlanmış en progressive rock albümü. Kesinlikle Arşivlik !!

Laurentis Macaeritsas / lead vocals, 12-string guitar and keyboards Antonis Mijelos / lead guitar, acoustic guitar Jimmy Vasalakos / bass, backing vocals Pavlos Kikrilis / rhythm – and classical guitar Tolis Skamajouras / drums and percussion

Albüm’ün açılış parçası Intro yu dinleyeceğiz.
 

Hiç yorum yok: